Magyaros Pizza
Holly 2006.04.01. 14:58
· MAGYAROS PIZZA
Hozzávalók: Töltelék:
- 40 dkg liszt - 50 dkg hagyma
- 4-5 evőkanál olaj - 1 db paprika
- 2 1/2 dl langyos víz - 1-2 db paradicsom
- 4 dkg élesztő - 1/2 dl olaj
- 1 mokkáskanál só - 10 dkg reszelt sajt
- egy kisebb uborka
- 1 kisdoboz paradicsompüré
- só, bors, oregánó
- 10-15 dkg sonka vagy kolbász
A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, majd hozzáöntjük a vizet, az olajat és megszórjuk
sóval. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle és addig gyúrjuk, amíg a kezünkről le nem válik.
Nem kelesztjük, hanem azonnal kinyújtjuk és kivajazott formába tesszük úgy, hogy pereme is legyen. ( Ez a mennyiség egy kisebb tepsibe elég. )
1 órát langyos helyen kelesztjük, közben elkészítjük a tölteléket.
Töltelék:
A hagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és az olajban megdísztoljuk, de nem pirítjuk.
Amikor megpirult, hozzáadjuk a paradicsompürét, az apróra vágott húsféléket, sózzuk, borozzuk, megszórjuk oregánóval. Jól összekeverjük, majd felforraljuk és a megkelt tésztára kenjük.
Előmelegített, forró sütőben kb.30 percig pirosra sütjük. Mielőtt kisül, megszórjuk reszelt sajttal ( ráolvasztjuk ), majd paradicsommal, paprikával és uborkával díszítve tálaljuk.
|